Tři podzimní tipy pro lepší spánek !

3 podzimní tipy pro lepší spánek!

Nenechte se odradit chladným podzimem! Stačí si pořídit pár doplňků do ložnice a budete každé ráno vstávat s úsměvem na tváři.

Podzimní období má mnoho lidí spojeno s chladnými a deštivými dny. Zapomínají tak dost často na krásu jasných barev, které podzim přináší. Podívejte se na pár triků, které pomohou vykouzlitromantickou atmosféru podzimu i ve vaší ložnici.

1. POVLEČENÍ

Správný výběr povlečení udělá v ložnici divy. Stačí, když si postel převlečete do povlečení v hřejivých barvách. Správná kombinace barev vytvoří v ložnici velmi příjemnou atmosféru. Nechte se inspirovat například barvou spadaného listí a vyzkoušejte kombinaci hnědé a žluté barvy. Skvělou volbou může být oboustranné povlečení, kdy na každé straně bude dominovat jedna z barev.

Ranní úsměv na rtech vám nevykouzlí pouze styl ložnice, ale především pohodlí, které vám postel dokáže nabídnout. Na to rozhodně nezapomínejte! Po noci strávené 

povlečení

 a s přikrývkou, pod kterou vám bylo celou noc chladno? V tom případě se asi moc usmívat nebudete i kdyby povlečení bylo sebe víc krásnější.

Popřemýšlejte, zda není na čase pořídit pohodlnou matraci, která se postará o kvalitu vašeho spánku a zvažte také hřejivou přikrývku s polštářem.

2. KOBEREC

Máte v ložnici koberec anebo podlahové topení? Gratulujeme! V tom případě se vás strasti studené podlahy netýkají.

kobereček

Jak ale vypadají rána u jedinců, kteří vylezou zpod peřiny a první čeho se musíte dotknout jestudená podlaha? Zřejmě budete souhlasit s tím, že to není zrovna příjemný pocit.

Zkuste si představit, že vaši postel na zemi objímá "huňatý" kobereček. Pokud se budete moci po ránu dotknout nohami teplého a příjemného materiálu, bude se vám vstávat mnoho příjemněji. Kobereček navíc poslouží jako krásný dekorační prvek.

3. KVĚTINY

Pokojové rostliny v ložnici vykouzlí velmi romantickou atmosféru. Vybírejte nejlépe dekorativní rostliny, které jsou nenáročné na údržbu.

aloe vera

Například rostlina aloe vera je pro ložnici jako stvořená. Tato trvalka svým vzhledem připomíná kaktus a listy jsou poskládány zajímavě do tvaru hvězdice. Aloe vera v podzimním období zalévejte přiměřeně, zhruba dvakrát týdně. Půdu nechte dostatečně proschnout, aby rostlina neuhnila.

Pozor! Péče o květiny se v podzimních dnech naprosto liší od letního období. Nezapomeňte se poradit s prodejcem, jak o jednotlivé rostliny pečovat.

 

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.