Ranní vstávání nemusí být noční můrou, udělejte si ho příjemné

Z vyhřáté postele se ráno nechce nikomu. Přesto pro vás máme několik tipů, jak si ranní vstávání zpříjemnit.

Budík nemusí být nepřítel

Budíky nemají v naší společnosti zrovna záviděníhodnou pozici. Spoléháme na ně a potřebujeme je, zároveň je ale upřímně nenávidíme. Často za to může protivný pípavý zvuk, který oznamuje, že ječas vstávat.
ranni vstavani


Co se týče budíku, máme pro vás dvě rady:
  • Změňte si melodii budíku na energickou písničku. Když vás do nového dne přivítá oblíb
  • ená hudba místo protivného pípání, hned bude svět hezčí.
  • Nastavte si budík o 5 minut dříve a po zazvonění jen tak ležte a užívejte si vyhřáté postele. Takové vstávání je mnohem příjemnější než z postele vyrazit tryskem.

S hudbou jde všechno lépe

Oblíbenou písničku ale nemusíte poslouchat jen jako budík. Když si ke všem ranním činnostem pustíte hudbu, budete je dělat s mnohem větší radostí. Rozhodně je to lepší varianta než ráno poslouchat rádio plné zpráv o politice a dopravních nehodách.

Sestavte si vlastní playlist plný energických písniček, nebo si vybrat některý z hotových na internetu. Pak už se stačí při čištění zubů vlnit do rytmu a zpívat si ve sprše.

Cvičte, otužujte se a snídejte

vstavejte zdrave

Ranní sprcha a rozcvička jsou totiž také součástí receptu na pohodové vstávání. Oboje po nočním spánku rozproudí krevní oběh, posílí imunitu a rozcvička navíc protáhne ztuhlé svaly. Když ji budete dělat opravdu poctivě, bolesti zad se vám vyhnou velkým obloukem.

Po takových ranních výkonech si jednoznačně zasloužíte pořádnou snídani. Ne nadarmo se říká, že je snídaně nejdůležitější jídlo dne, proto byste ji neměli podceňovat. I během pracovního týdne si proto každé ráno najděte chvíli na misku ovesných vloček nebo míchaná vajíčka.

Klíčem k úspěchu je kvalitní noční spánek

Všechny ranní rituály pomohou s ranním načerpáním energie a optimismu, pokud se ale v noci pořádně nevyspíte, k ničemu vám nebudou. K dobrému spánku vám pomůže kvalitní matrace.

Jedině na takové se nebudete v noci převalovat a hledat tu správnou polohu a ráno vstanete čilí jako rybičky.

 

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.